Utflykt

I Tisdags smsade jag Anna för att fråga vad hon gjorde på Torsdag - Fredag, för jag ville gå till djurparken. Ska vi på roadtrip!!!!!? Frågade Anna till svar och efter ett så engagerat svar så ville jag givetvis inget hellre än att åka på roadtrip.
 
 
Utan att riktigt veta vart vi skulle bestämde vi oss så för att åka på roadtrip. Målet var ett 60-tals café i Rydal ca 30 min från Borås. Det var dessvärre stängt och vi fann oss själva gå omkring i ett samhälle som kändes alldeles öde. Obs, obs, obs! Detta var klockan 11 på en Fredag. Tänker att folk kan ha varit på jobbet!
 

 
I Rydal finns också ett museum, men det öppnade inte innan 12. En aning handfallna tvekade vi. En timme i Rydal var inte det mest inspirerande, särskilt som vi försökte gå en promenad som de hade för att se gamla byggnader men inte förstod hur vi skulle gå. Så vi bestämde oss för att komma tillbaka senare och istället åka vidare till Hyssna. Mest för att det tydligen skulle vara en fin väg - lite för att kolla på kyrkorna i Hyssna.
 
 
Vägen till Hyssna visade sig jättesmal och väldigt läskig att köra! Det var därför svårt att njuta av utsikten för jag hade ingen aning om vad jag skulle göra om jag fick ett möte. (Därför bestämde jag att jag inte skulle få ett möte. Det fungerade bra). Väl framme var det lika öde som i Rydal, men kyrkdörren stod lite öppen. Vi vågade dock inte gå in utan kikade bara in lite försiktigt, sen gick vi tillbaka till bilen.
 
 
Bifika! Mycket viktigt! Mest för att det var för kallt att fika ute. Jag hade med kaffe och bananer och Anna hade med muffins, väldigt bra! Så tittade vi på de få människor som gick förbi och fikade en stund. Så skulle vi egentligen tillbaka till Rydal, men jag vågade inte köra den vägen igen, så istället åkte vi på den större vägen mot Skene och Kinna.
 
 
Väl i Kinna var Anna hungrig och vi bestämde oss för att leta upp mat istället för fika. Vi parkerade därför bilen och letade upp ett mysigt café som serverade en vegetarisk soppa de påstod var mumsig.
 
 
Och det var den! Väldigt så! Tyvärr mådde båda jättekonstigt efter att ha ätit den, som en stor sten i magen typ. Väldigt obehagligt. Och jättetrötta blev vi. Jag brukar reagera mycekt på mat, men att Anna kände precis likadant var konstigt! Inte illamående men som att man egentligen ville ***. Konstigt!!!!
 
 
Efter den underliga soppan gick vi runt i Kinna centrum en stund - i second hand affärer och en bokhandel. Men soppan fick oss att må så konstigt så vi bestämde oss för att återvända till Borås. Jag var mycket glad medan jag körde - vägen mellan Kinna och Borås är nämligen väldigt bred och fin!
 
 
Så slutade vi precis här. I Annas combos fantastiska soffa och såg på Perk of Being a Wallflower som jag aldrig sett förut. Mycket bra film, men tror alla andra redan har sett den så ingen idé att rekommendera. Och det var den utflyktsdagen! Nästa gång ska jag bara stanna vid fler konstiga ställen längs vägen så att Anna blir glad, hon ville nämligen till Konst och Kuriosa men jag råkade köra förbi. </3
 
Förresten: Utanför Borås ligger det eftrtraktade industriområdet Viared. Utanför Skene ligger det något mindre populära och mer liberala Friared.
 
(Anna tyckte att skämtet var kul i alla fall).? NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR